Nya Järnsmidesboken Add to wishlist

(1 kundrecension)

314.62 kr exkl.moms (333.50 kr inkl.moms)

Nya Järnsmidesboken vänder sig till alla som vill lära sig smida eller bara läsa om detta hantverk som haft och har stor betydelse för utvecklingen i samhället.

Järnsmidesboken har under ett decennium vunnit fäste som standardbok för smide i hela Norden och även Tyskland.

242 finns i lager för omgående leverans

Artikelnr: 401 Kategori: Tagg:

Beskrivning

Nya Järnsmidesboken vänder sig till alla som vill lära sig smida eller bara läsa om detta hantverk som haft och har stor betydelse för utvecklingen i samhället

Järn och smide känner många människor en svårförklarad dragning till. Kanske är det en del av den längtan till enkla och grundläggande levnadsvillkor som tillhör vår tid. I alla tider har smed-yrket omgetts av ett skimmer av nästan magisk karaktär. Smeden tillverkade de verktyg och de vapen som betydde utkomst, liv och kanske död.

Järnsmidesboken har under ett decennium vunnit fäste som standardbok för smide i hela Norden och även Tyskland. Nu går vi vidare. Också i Nya Järnsmidesboken beskrivs hela processen från hur en enkel smedja kan sättas upp till de nödvändiga verktygen och grunderna för själva smidet. Nu tillkommer dessutom nya kapitel om yx-smide, knivsmide och damasktekniken. Allt sker i dialog mellan en nutida smed med starka rötter i traditionellt smide och hans vetgirige lärling.

Nya Järnsmidesbokens många teckningar och foton tar vid och levandegör sammanhangen där orden inte räcker till.

Mer information

Vikt 0.6 kg
Dimensioner 25 × 25 × 4 cm

1 recension av Nya Järnsmidesboken

  1. Björn Emil Krister Svensson (verifierad ägare)

    Älskar boken. Men kunde varit mer om modernt smide. Den heter faktiskt Nya järnsmidda boken. Men helt klart värd varje enda krona.

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om denna typ av produkt.