Eldskål, Smidesforma, fläktar.

Smidesässjor, fläktar och reservdelar Eld-skålar i gjutjärn. Olika storlekar och modeller på skålen i gjutjärn för optimal glödbädd vid ditt smide.Eldskålar i stabil konstruktion av tjockt gjutjärn Formor, skålar och reservdelar till befintlig smidesässja eller när du ska bygga din egen ässja. Eldskålarna finns för små glödbäddar liksom till långa stora glödbäddar.För att ge så bra glödbädd som möjligt så bör skålen som glöden ligger i vara utformad med optimalt djup och lite lätt lutande kanter.Har du frågor eller funderingar? Då är du välkommen att höra av dig. På sidan om mig hittar du kontaktuppgifter.
Eldskålar i gjutjärn Formor/ eldskålar som reservdel till befintlig ässja eller när du ska bygga en. Eldskålarna finns för små glödbäddar liksom till långa stora glödbäddar.En eldskål bör vara utformad med optimalt djup och lite lätt lutande kanter.

Eldskål utan underdel

Riktigt bra eldskålar i tjockt gjutjärn till smidesässjan. Finns i massor av olika storlekar och även en långsmal för den som smider lieblad, svärd eller gångjärnsblad.

Reservderlar ässjor

Tillbehör & Reservdelar till smidesässja

Reservdelar och tillbehör till din smidesässja.Här hittar du produkter förknippade med gasolässja, smidesässja, fältässja eller trampässja.Vi har brännare, termometer och isolering till gasolugnar likväl som drivremmar och remvax till din trampässja. Du hittar även ett utbud av reservdelar om du ska renovera ett fläkthus på en gammal Luna-ässja.

Forma EE 1 till fältässja

Forma till smedjan

Smidesforma är namnet på hela glödbädden med underdel, med et menas eldskål och asklåda som sedan kopplas direkt till fläkt eller till fläkt via en luftkanal eller aluminiumrör.

Fläkt till ässja RE-10

Sliplameller och roterande stålborstar

Massor av olika fläktar anpassade för att driva luften till smidesässjan. Från små hobbyfläktar till stora robusta fläktar som kan driva flera glödbäddar samtidigt.

gasolassja Typ P 301

Gasolässa o gasolugn

Här hittar du ropanugnar med effektiv förbränning för smeden som vill ha en enkel men effektiv lösning. Vi saluför även gasolässjor av öppen typ med brännare i botten på eldskålen.