Hitta en konstsmed

Yrkessmed

Roland Svensson

Service inriktade med hel entreprenad, hämtning & montering på plats med egna fordon för transporter.

Licensierad för Heta Arbeten samt gällande Försäkringar.

Innehar F skattebevis

I Stensjön ekar hammarslagen från smeden som formar järnet än idag. Bakom hammaren återfinns Yrkes Smeden Roland Svensson. Smedjan Invigdes 2000 ! Med frapperande skicklighet skapar han ljushållare & till och med unika Snapsglas & Vinglas ur det svarta järnet. 

I butiken vid smedjan samsas vackra ting som stora ljuskronor av gamla vagnshjul med dekorativa detaljer med torparljusstakar, knivar, yxor, svärd och redskap. Allt sprunget ur det glödande järn.

Yrkessmed

Stefan J. Emet

Började som hobbysmed vid sidan av mitt arbete som slöjdlärare, men är heltidsföretagare sedan några år tillbaka. Förutom att smida så driver jag också denna nätbutik som av kunderna fått underrubriken ”Nätets Smidigaste Butik”

smideskonst droppen

Jag är verksam i Orsa Dalarna och har min smedja i ladugården på tomten. Min smideskarriär började 2003 med att jag rev ut stallet och byggde smedja. 

Mina uppdrag är lite allt möjligt som blir av att vara bysmed. Svetsar och lagar i rostfria släpvagnar också när det behövs, men det jag tycker är roligast är att få skapa en drake, renovera ett lås eller hitta på en klurig lösning på ett problem som kunden har. Håller också kurser i min smedja.

Bältesspänne med orsaslipstenen

Philip Kerbs

Nu har Gästrike-Hammarby fått tillbaka sin by smed genom Philip Kerbs som axlar den rollen. Smider allt från små smycken till
grindar och staket, verktyg, bruksföremål och konst. 

Om jag inte smider utifrån kundens egna tankar och idéer kan det bli något inspirerat från Vikingatiden.

 Jag håller även kurser i smide och prova på tillfällen för vuxna och barn.
Intresset för smidet började växa kring år 2010 och efter några år som
hobbysmed smider jag på heltid sedan några år tillbaka.”

Tony Mas-Smed Persson

Allt började 99 när det var populärt med medeltidsdagar. Städet, hammare och tången används flitigt fortfarande. Trä och smide blandat, är en favorit.

Tony Mas-Smed Persson

Håller till i en 1600 tals smedja på Folkärna Gammelgård i Avesta Kommun.

F-skatt

Ansvarsförsäkring.
Heta arbeten.

Håller också kurser i smedjan.

Tony Mas-Smed Persson ros