Om mig/hitta hit

Om Orsa Järn & Design AB

Sommaren 2003 var vi några stycken i Orsa som började prata om att starta upp en hantverksförening med tillhörande butik och eftersom jag alltid varit hantverksintresserad, klåfingrig och rastlös så tyckte jag det lät roligt och ville hänga med på tåget, så då startade jag upp min enskilda firma och byggde upp en smedja i ladugården. Mellan åren 09-14 så började företaget ändra inriktning mot att också sälja verktyg och maskiner också, men fortfarande var barnen lite för små för att jag skulle våga ta steget helt ut och bli heltidsföretagare, vilket jag beslutade mig för i början på 2015. Sedan dess har det utvecklats till ett Aktiebolag med kring 1000 olika produkter i sortimentet. Tidigare så var nätbutikens adress orsjarn.se på nätet, men sedan ett tag tillbaka hittas Nätets Smidigaste Butik här på svartsmide.se och saknar du något i sortimentet som du tycker borde finnas så hör gärna av dig så brukar jag kunna söka fram det mesta.

Jag som driver företaget Orsa Järn & Design, (orsajärn) heter Stefan J. Emet och är född och uppvuxen i Västerbotten och boende i Orsa,Dalarna sedan hösten -00.

Förutom att driva den här webbshopen så smider jag också själv så i min gårdssmedja i det ombyggda stallet i min ladugård.
Mina första 20 år som yrkesverksam var i skolan som slöjd- & mattelärare och det var under lärarutbildningen jag först kom i kontakt med smidet och lovade mig själv att en dag ägna mig åt det.

”Det är härligt att se hur en järnbit under uppvärmning blir formbar och sakta ändrar form till en skön skapelse och det hoppas jag visar sig i mina alster.”

 

Läs om smideskurserna

+4673-0329699